Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی - رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی از برگزاری همایش علمی شهدای ۲۷ دی ماه بمباران کارگاه فنی دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی در تبریز خبر داد.

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، جعفر محسنی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان روز یکشنبه 22 دیماه در گفت‌وگو با خبرنگاران از برگزاری همایش علمی شهدای ۲۷ دی ماه بمباران کارگاه فنی دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی در تبریز خبر داد و گفت: این همایش با هدف ارج نهادن به نقش والای دانشجویان شهید دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس و توجه به ارتباط صنعت و دانشگاه و مثال عملی اقتصاد مقاومتی و همچنین به دلیل ارتباط موضوع با گام دوم انقلاب، روز چهارشنبه 25 دیماه با حضور دکتر حمیدرضاطیبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس جهاددانشگاهی و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تبیین وقایع روز 27 دی ماه، بازخوانی نقش دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس، نقش تفکر جهادی در اقتصاد دانش بنیان، شناخت مبانی معرفتی-ارزشی شهدای دانشگاه و نقش آن در تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب، راهکارهای الگوپذیری دانشگاهیان از سبک زندگی شهدا و جایگاه دانشگاه و دانشگاهیان در نهادینه کردن فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت را از جمله محورهای این همایش عنوان کرد.

محسنی، با بیان این‌که فعالیت شهدای 27 دی ماه در کارگاه فنی دانشگاه تبریز، در راستای ارتباط صنعت و دانشگاه و تحقق اقتصاد مقاومتی بود، گفت: در سال 65 زمانی که کشور در وضعیت دشوار اقتصادی بود، جهاد دانشگاهی با خودکفایی توانست محلی را به عنوان کارگاه برای تولید ادوات نظامی اختصاص دهد؛ چرا که این اقدام ضرورت جامعه بود، بخشی از این تولیدات در صنایع ماشین سازی تکمیل و به مناطق نظامی ارسال می‌شد.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، با اشاره به شهادت 22 نفر از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تبریز در 27 دی ماه، اظهار کرد: دانشگاه تبریز اولین دانشگاهی است که مورد بمباران و حمله‌ی نظامی قرار گرفته و قطعا این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است که باعث شد دانشگاه تبریزعنوان مشهدالشهدای دانشگاه‌های ایران را به خود بگیرد.

وی با بیان این‌که هر سال به مناسبت مراسم گرامیداشت همایش شهدای 27 دی ماه، از خانواده‌ی شهدا دعوت ومراسمی در حد عزاداری برگزار می‌شود، گفت: برای این‌که نقش و اهمیت شهدای دانشگاه در جامعه به درستی تبیین شود، امسال تصمیم گرفتیم مدل برگزاری گرامیداشت همایش شهدای 27 دی ماه را تغییردهیم.

محسنی با تاکید بر این‌که اگر همت و اراده کنیم می‌توانیم با افزایش ارتباط بین دانشگاه و صنعت، اقتصاد مقاومتی را  محقق کنیم،  گفت: برای این که بحث شهدای 27 دی ماه، از لحاظ علمی نمود پیدا کند و مطالب علمی آن به طور سند در جامعه ماندگار شود، تصمیماتی مبنی بر تغییر مدل برگزاری گرامیداشت همایش شهدای 27 دی ماه اتخاذ شده است؛ چرا که صرفا برگزاری مراسم عزاداری در شان و عظمت شهدا و اهمیت کاری که در آنجا انجام می‌گرفت، نیست.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: متاسفانه امروزه اکثر دانشجویان اطلاعات زیادی از واقعه بمباران کارگاه فنی دانشگاه تبریز در 27 دی ماه 1365 ندارند، طی پنج سال اخیر جهاد دانشگاهی با افراد و راویان زنده‌ی این واقعه مصاحبه کرده و این مصاحبه ها در مجموعه‌ای توسط بنیاد شهید به صورت ملی چاپ شده است.

وی ادامه داد: هدف ما از چاپ روایات واقعه‌ی 27 دی ماه سال 65،  مستندسازی بدون تحریف جزئیات این واقعه است، در کنار برگزاری این همایش نیز، توجه به موضوعاتی از جمله دانشگاه، دفاع و جنگ عصرهای جدید نیز مطرح شده است.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: شاید در آن دوران محاصره‌ی ما به شکل نظامی بود ولی امروزه در محاصره اقتصادی قرار داریم، به همین دلیل محورهایی در راستای جنگ‌های جدید و شبیه خون‌های فرهنگی نیز مشخص شده است.

محسنی، تبیین وقایع روز 27دی ماه سال 65 به شکل روایت توسط بازماندگان این واقعه را از محورهای این همایش دانست و گفت: بازخوانی نقش دانشگاه و جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس، نقش تفکر جهادی در اقتصاد دانش بنیان، شناخت مبانی معرفت ارزشی شهدا و نقش آن در تحقق بیانیه گام دوم، ارائه‌ی راهکارهایی جهت الگو پذیری دانشجویان از سبک زندگی شهدای دانشجویان دوران دفاع مقدس، جایگاه دانشگاه و دانشگاهیان در نهادینه کردن فرهنگ مقاومت و ایثار از جمله محورهای این همایش است.

براساس این گزارش؛ در سال 1365 راه اندازی و مدیریت کارگاه فنی دانشگاه تبریز در ساعات غیر درسی برای تولید مهمات جنگی و خوداتکایی در تولیدات استراتژیک بر عهده‌ی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی بود که در 27 دی ماه همان سال با بمباران رژیم بعثی عراق، 22نفراز دانشجویان دانشگاه تبریزو پرسنل جهاد دانشگاهی به مقام والای شهادت نائل و 7 نفر نیز جانباز شدند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنای آذربایجان شرقی خبرگزاری بین المللی قرآن اجتماعی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی شهدای 27 دیماه تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۰۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد

به گزارش قدس خراسان، مسعود ابراهیمی اظهار کرد: در طول چهار دهه گذشته خدمات مفیدی با شناخت از نیاز جامعه در دوران های مختلف توسط جهاد دانشگاهی به جامعه عرضه شد.

رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی افزود: در نگاهی نو به حوزه فناوری، جهاد دانشگاهی به دنبال نقش آفرینی موثر در زیست بوم فناوری است تا به عنوان نهاد واسط، بتواند سایر اعضای این مجموعه را در کنار یکدیگر جمع کند تا در کنار توانمندی صنایع به نیاز جامعه پاسخ داده شود.

وی ادامه داد: امید است این اتفاق باعث گسترش هم افزایی در سایر حوزه ها نیز شود تا جهاد دانشگاهی در مسیر هماهنگ سازی بتواند در کشور مثمر ثمر باشد.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز گفت: این رویداد، نماد اعتماد و اراده بین فناواران، صنعتگران و مسوولان است تا این مسیر فرهنگ ساز بتواند مشکلات این حوزه را در صنعت غذا، کوتاه تر کند.

حسین امینی افزود: باید با تمام تلاش خود به اعتبار کشورمان ایران بیفزاییم و این اتفاق با همدلی و نوآوری و سختکوشی میسر و در نهایت امکان حضور در بازار رقابتی فراهم می شود و این در حالی است که قوانین متناقض و یا اجرای ضعیف قوانین باعث دلسردی نخبگان و صنعتگران می‌شود که باید به این موضوع توجه داشت.

وی ادامه داد: این رویداد، آغازی است تا با شناخت مشکلات صنعت غذا، حل آن به دست جوانان نخبه سپرده شود تا گرهی از گره های صنعت بگشاید و جهاد دانشگاهی با تمام توان و ظرفیت خود آماده است تا اهالی صنعت و فناوران را یاری کند که به امنیت غذایی پایدار که نیاز حکمرانی است، دست یابیم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود
  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • اجلاسیه معماری و شهرسازی در شاهرود برگزار می‌شود
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان