Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی یک پژوهشگر با ارائه مقاله‌ای در همایش علمی شهدای 27 دی دانشگاه تبریز با ارائه مطالبی تحت عنوان "نقش دانشگاه و جهاد دانشگاهی تبریز در حفظ و اشاعه فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت با تاکید بر واقعه 27 دی"، اظهار کرد: جهاد، ایثار وشهادت، محورهای اساسی و از برترین ارزش‌های معنوی فرهنگ اسلامی بوده که در ساخته شدن انسان و رسیدن او به اعلی علیین و تثبیت استقلال کشور و هویت دینی و ملی نقشی بی بدیل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اصغر جعفرزاده با تاکید بر این‌که مراکز آموزشی و دانشگاهی در سطوح مختلف، بستر مناسبی برای ایجاد و نهادینه کردن فرهنگ صحیح بوده و دانشگاه تبریز از این امر مستثنی نیست، افزود: بر اساس تحقیقات قبلی مشکلات ایجاد شده در راستای کاهش و تضعیف فرهنگ ایثار و شهادت در مراکز آموزشی نتیجه عملکرد و رفتارهای غیرمنطقی بعضی مدیران، پایین بودن میزان برخورداری بعضی از مسئولان از مولفه‌های ایثار وشهادت، عدم تکریم منطقی از جامعه ایثارگری در جامعه، عدم هماهنگی بین نهادهای متولی آموزشی وغیر آن وعدم وجود برنامه ی جامع و برگرفته ازساختارهای کلّی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی موجود در تعمیق و گسترش فرهنگ ایثارگری در جامعه است.

وی با اشاره به نقش و جایگاه دانشگاه تبریز در شکل‌گیری و پیروزی انقلاب مقدس اسلامی، بیان کرد: شهادت شهیدان محمد غلامی و پرویز میرزایی در روز 18 اردیبهشت 1357 نیزدر محوطه دانشگاه، حکایت از پیشتازی دانشگاهیان دانشگاه تبریز در سنگر مبارزه با رژیم استبداد پهلوی را نشان می‌دهد.

وی در این خصوص ادامه داد: صبح روز 18 اردیبهشت 1357 دانشجویان در مقابل دانشکده‌ها جمع و سرانجام این اجتماع به مقابل دانشکده علوم کشیده شده و دانشجویان در محوطه دانشگاه شروع به سر دادن شعارهایی علیه رژیم می کنند. وقتی از مقابل دانشکده علوم به طرف دانشگاه حرکت شروع می‌شود گارد مستقردردانشگاه با مشاهده تظاهرات وسیع شروع به کتک زدن دانشجویان و شلیک گاز اشک‌آور نموده و نهایتا به اسلحه روی آورده و چند تیر هوایی شلیک می‌کند اما از دانشجویان عکس‌العملی مشاهده نمی شود. شهید محمد غلامی که در راس تظاهرات بوده و رهبری دانشجویان دانشکده علوم را به عهده داشته و پیشاپیش صف حرکت می‌کرد، فرمانده گارد شاهنشاهی مستقر در دانشگاه به نام سروان جوادی که وابسته ساواک هم بود، کلت خود را درآورده و سه تیر به قلب نامبرده شلیک و در همان‌جا او را به شهادت می‌رساند.

وی افزود: بر این اساس، دانشگاه تبریز همراه با مردم شهید پرور آذربایجان در شکل‌گیری و پیروزی انقلاب مقدس اسلامی نقش بسزایی داشته است.

جعفرزاده در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: از زمان شکل‌گیری نهضت و قیام امام خمینی(ره) در سال 1342 تا به امروز همه آحاد و اقشار مختلف مردم با تقدیم خون هزاران شهید این نهال نوپا را آبیاری کرده که امروز به درخت تنومندی تبدیل شده است. دانشگاه تبریز نیز از همان اوایل این نهضت به عنوان عضو کوچکی از این خانواده در آبیاری این درخت سهم تعیین‌کننده‌ای داشته و با تقدیم شهدایی در این راه مجاهدت کرده که در این میان شهادت شهید محمد تجلا و شهید محمدباقر رنجبر آذرفام در قیام 29 بهمن 1356 قابل طرح است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش دانشگاه تبریز در انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: پس از پیروزی انقلاب و فعال شدن گروه‌های مختلف دانشجویی، در 26 فروردین ماه سال ۵۹ مرحوم حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی عضو وقت شورای انقلاب، برای ایراد چند سخنرانی به تبریز آمده و در سالن دانشکده پزشکی دانشگاه تبریز به سخنرانی پرداختند، پس از پایان سخنرانی قرار شد وی جلوی ساختمان مرکزی دانشگاه به پرسش‌های دانشجویان پاسخ دهند، ولی اجتماع دانشجویان با حضور گروه‌های مختلف دانشجویی به تشنج کشیده شد و مرحوم حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی به دلیل آشفته شدن جلسه، بدون شرکت در جلسه سخنرانی بعدی دانشگاه تبریز را ترک کردند. در پی وقوع این حادثه دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در تبریز(دانشجویان انجمن اسلامی) به ساختمان مرکزی دانشگاه رفته و مسئولان و کارکنان ساختمان مرکزی را بیرون کرده و آنجا را به تصرف خود درآوردند.

وی در این خصوص تاکید کرد: در طول ماه‌ها اقامت در ساختمان مرکزی دانشگاه، دانشجویان اعلام کردند تا زمانی که انقلاب فرهنگی انجام نشود و پاکسازی در سطوح دانشجویی، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه صورت نگیرد ساختمان مرکزی را ترک نمی‌کنند. این حادثه با استقبال فراوان دولت و گروه‌های دانشجویی روبرو شد و همچنین حضرت امام (ره) با مهم خواندن انقلاب فرهنگی، فرمانی صادر فرمودند که در قسمتی از فرمان امام درباره انقلاب فرهنگی چنین آمده بود: «مدتی است ضرورت انقلاب فرهنگی که امری اسلامی است و خواست ملت مسلمان می‌باشد اعلام شده است و تاکنون اقدام مؤثری انجام نشده است و ملت اسلامی و خصوصاً دانشجویان با ایمان متعهد نگران آن هستند و نیز نگران اخلال توطئه گران که هم اکنون گاه گاه آثارش نمایان می شود و ملت مسلمان و پایبند به اسلام خوف آن دارند که خدای نخواسته فرصت از دست برود و کار مثبتی انجام نگیرد و فرهنگ همان باشد که در طول مدت سلطه رژیم فاسد کارفرمایان بی فرهنگ، این مرکز مهم اساسی را در خدمت استعمارگران قرار داده بودند. ادامه این فاجعه که مع الاسف خواست بعضی گروه های وابسته به اجانب است، ضربه ای مهلک به انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی وارد خواهد کرد و تسامح در این امر حیاتی، خیانتی عظیم بر اسلام و کشور اسلامی است».

این ارائه دهنده مقاله در ادامه افزود: با شروع حرکت دانشجویان در دانشگاه تبریز، اصلاح نظام آموزشی کشور اعلام شد و فرصتی فراهم آورد تا ستاد انقلاب فرهنگی در ۳۰ ماهی که دانشگاه‌ها همچنان بسته باقی ماند، برای نظام آموزشی ساختار تازه‌ای تعریف کند. پایان کار دانشگاه ها در خرداد ۵۹ و آغاز فعالیت های ستاد انقلاب فرهنگی منجر به اجرای طرح ها و برنامه هایی مانند تشکیل جهاد دانشگاهی، تدوین برنامه های آموزشی جدید، ادغام و انحلال برخی از دانشگاه‌ها، بررسی مدیریت دانشگاه‌ها، تدوین لایحه تربیت مدرس، تامین گزینش استاد، تشکیل مرکز نشر دانشگاهی، تشکیل کمیته اسلامی کردن دانشگاه‌ها، طرح اعزام محصل به خارج و طرح تقسیم مناطق آموزشی و هماهنگی با تقسیمات کشوری شد. فعالیت جهاد دانشگاهی تبریز نیز بعد ازاین باحضور در شورای مدیریت دانشگاه و کمیته های مختلف در دانشکده¬ها شروع شد و دانشجویان پیرو خط امام در عرصه مختلف به فعالیت آغاز کردند.

وی با تاکید بر نقش جهاد دانشگاهی و دانشگاه تبریز در دفاع مقدس با محوریت شهدای 27 دی، اظهار کرد: دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی به ترتیب با فعال کردن معاونت جنگ و دفتر پشتیبانی در زمینه‌های مختلف پزشکی، فنی، آموزش نظامی و غیره فعالیت خود را شروع و در اولین سال شروع جنگ تحمیلی حضور فعالی در جبهه‌ها داشته و در همین سال 9 نفر از دانشگاهیان این دانشگاه به شهادت رسیدند.

شهادت 96 نفر از دانشگاه تبریز در دوران دفاع مقدس

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه تبریز در بین سال‌های سوم تا هشتم جنگ تحمیلی در مجموع 96 نفر از بهترین دانشجویان، کارکنان و اساتید این دانشگاه را در راه تحقق آرمان‌های خویش فدا می‌کند. این دانشگاه در سال هفتم این جنگ بیشترین تعداد یعنی حدود 53 شهید را تقدیم این نظام می‌کند.

جعفرزاده تاکید کرد: بررسی زندگینامه، وصایا و نیایش عارفانه تعدادی از شهدای دانشجو در سطوح فرماندهی، شاغل در جهاد دانشگاهی و مشغول در کارگاه دانشکده فنی اهمیت نگرش مثبت این دانشجویان به شهادت، دفاع مقدس، شهادت طلبی و الگوپذیری از شهادت را نشان می دهد که از ریشه خانوادگی و تربیت الهی آن‌ها ریشه می‌گیرد.

وی یادآور شد: ضمن ارج نهادن به نقش دانشگاه و جهاد دانشگاهی تبریز در حفظ و اشاعه فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت نباید از آسیب‌های پیش روی فرهنگ ایثار و شهادت از منظر مقام معظم رهبری مثل انحراف، سست عنصری، راه و بی راه، غفلت ، دنیادوستی، از بین رفتن اراده اسلامی، مجاهدت را تمام دانستن، کم ارزش نشان دادن شهادت از سوی دشمن، نگاه منفی، فراموشی شهدا و کنار گذاشتن تفکرات انقلابی غافل شد و بایستی به مطالعۀ کتاب در مورد شهدا، صبر، اعتقاد به جهاد، تکیه براسلام، افتخاربه شهادت و شهدا، یاد شهیدان، حفظ خون شهید، همت و ورود به میدان های خطر، دوری از غفلت خانواده های شهدا و جانبازان، ادامه دادن راه شهدا و توجه به پیام شهدا بعنوان  راهکارهای صیانت از این فرهنگ غنی توجه کامل داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری یادواره شهدای دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۸۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپرست دانشگاه آزاد مهدیشهر معرفی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تکریم و معارفه سرپرستان قدیم و جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر با حضور دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان، معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان، رؤسا و مسئولان دانشگاهی برگزار و محمدرضا شهاب به‌عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدی‌شهر معرفی و از تلاش‌های حمید بیرقی قدردانی شد.

مهدی منصوری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در این آیین ضمن بیان دستاورد‌ها و افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: واحد‌های دانشگاهی دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای هستند که با شناسایی درست ظرفیت‌ها و فعال کردن آن می‌توان در راستای درآمد‌های غیرشهریه‌ای استفاده کرد و به تشریح کامل سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا پرداخت.

بیرقی سرپرست سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر هم به ارائه گزارش عملکرد دوران خدمت خود و شهاب سرپرست جدید این واحد دانشگاهی به بیان برنامه‌های خود برای اعتلای دانشگاه پرداختند.

در ابتدای این نشست رؤسا و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در مزار لاله خوشنام زهرایی آرمیده در خاک دانشگاه حضور یافتند و ضمن عطرافشانی و گلباران مزار شهید گمنام بار دیگر با آرمان‌های انقلاب و امام شهدا تجدیدبیعت کردند.

به گزارش آنا، شهاب دارای دکتری علوم اقتصادی و عضو هیئت علمی واحد سمنان است و سوابقی مانند دو دوره معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان و معاونت اداری و مالی واحد دامغان را کنار سایر مسئولیت‌های اجرایی، آموزشی و فرهنگی در کارنامه مدیریتی و علمی خود دارد.

در سابقه فعالیت‌های فرهنگی سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر احراز رتبه‌های ممتاز مسابقات قرآنی و کسب رتبه نخست در ترجمه قرآن کریم به زبان انگلیسی نیز مشاهده می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه روحانیون در حج به سبک زندگی اسلامی و جهاد تبیین
  • اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز تبیین می شود
  • تبیین مولد سازی دارایی‌های دانشگاه های تبریز و علوم پزشکی
  • ارتباط کم اساتید کشاورزی با بخش واقعی/ جهاد کشاورزی کمکی به مهارت آموزی دانشجویان نمی‌کند
  • سرپرست دانشگاه آزاد مهدیشهر معرفی شد
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل