Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی بازمانده حادثه بمباران 27 دی دانشگاه تبریز با اشاره به نقش دانشگاه تبریز و سازمان جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس گفت: دانشگاه تبریز یکی از دانشگاه‌های پیشتاز در مبارزه با رژیم ستمشاهی بوده است که گواهی آن شهادت شهیدان غلامی و میرزایی در 18 اردیبهشت 57 در صحن دانشگاه است.

محمود نظرپور در همایش علمی شهدای 27 دی ماه در دانشگاه تبریز با بیان این مطلب اظهار کرد: این دانشگاه بعد از پیروزی نظام مقدس جمهوری اسلامی، جهت پشتیبانی از آن در شروع انقلاب فرهنگی و در مبارزه با گروهک‌های ضد انقلاب از جمله خلق مسلمان، منافقین، فداییان خلق، حزب توده، پیکار و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. پیشتاز بوده است.

وی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی تبریز در دوران جنگ تحمیلی گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی برخاسته از انقلاب،  در امر آموزش نظامی کارکنان و اساتید دانشگاه، اعزام کاروان‌های رزمی و تخصصی دانشجویی، انجام طرح‌های تحقیقاتی در جهت ارتقاء کیفیت تولیدات کارخانه‌های مهمات سازی استان برای رفع نیازهای تخصصی جنگ و اعزام دانشجویان پزشکی جهت مداوای مجروحین جنگی در هنگام عملیات نظامی نقش غیر قابل انکاری را بر عهده داشت.

وی متذکر شد: تحریم‌های اقتصادی و نظامی توسط ابر جنایتکاران، مسئولین نظامی را بر آن داشت که مهمات مورد نیاز جبهه ها را تامین کنند، در همین راستا تعداد زیادی از کارگاه‌های صنعتی استان جهت تولید مهمات بکار گرفته شده بودند، با این وجود، مسئولین وقت سپاه (مهندس گرجی و اقای اخباری و مهندس درویش زاده) با مسئولین دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی جلسات مشترکی برگزار کردند و در این جلسات به ضرورت تولید بیشتر مهمات در سطح استان تاکید و مقرر شد که کارگاه آموزشی دانشکده فنی که دارای ماشین‌های تراش بود، بعد از ساعت آموزشی (از ساعت چهار4 بعد از ظهر به بعد و در طول شب) جهت تولید مهمات بکار گرفته شود.

نظرپور اضافه کرد: همچنین مقرر شد که مدیریت کارگاه به عهده جهاد دانشگاهی باشد و اعضای شورای جهاد دانشگاهی با توجه به مسئولیت اینجانب در دفتر پشتیبانی جبهه و جنگ این نهاد، مسئولیت راه اندازی کارگاه را به اینجانب واگذار کرده‌اند، پس از هماهنگی با مسئولین دانشگاه، دانشکده فنی و کارگاه  دانشکده فنی مقرر شد تا دانشجویانی که برای رفتن به جبهه ثبت نام کرده بودند، پس از اموزش تخصصی در کارگاه، مشغول تولید نافی خمپاره شوند.

وی با اشاره به شب وقوع بمباران دانشکده فنی دانشگاه تبریز گفت: بعد از ظهر 27 دی برایم خاطره انگیز است، آن روز بر سر مسئولین تدارکات کارگاه با شهید بزرگوار حاج سجاد (ایرج) خلوتی (معاونت برنامه ریزی و تشکیلات جهاد دانشگاهی) جر و بحث داشتیم، بنده بر این باور بودم که شب 27 دی شیفت کاری من است، اما این شهید اصرار داشت که نوبت ایشان است، به همین منظور به برنامه کشیک شب مراجعه کرده و متوجه شدیم سجاد راست می‌گوید و آن شب نوبت او بود نه من.

وی ادامه داد: بعد از ظهر 27 دی موهای آقای حسین زاده را در جهاد دانشگاهی اصلاح کردم و سپس با شهید خلوتی به خوابگاه شهرک امام (ره) رفتم، آن شب آقای حسین زاده با شهید خلوتی مسئولیت کارگاه را بر عهده داشتند.، پس از سرو کردن غذا  توسط این دو نفر، آقای حسین زاده برای تهیه قند به خوابگاه کوی قدس واقع در محوطه دانشگاه رفت.

مسئول اسبق ستاد پشتیبانی جبهه و جنگ و رئیس اسبق جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی گفت: ساعت 10:20 شب ناگهان چندین نقطه از شهر و دانشگاه  مورد اصابت بمب‌های دشمن قرار گرفت، یکی از نقاط مورد اصابت، کارگاه دانشکده فنی بود که 22 نفر از بهترین دانشجویان و کارمندان بسیجی را به خاک و خون کشاند، خون این شهیدان گواه صادقی بر این مدعا بود مجموعه علمی کشور از جمله دانشگاه تبریز هرگز زیر بار ستم مستبدین عالم نمی‌روند و با خون خود از انقلاب خمینی (ره) پاسداری می‌کنند.

وی با اشاره به رویدادهای پس از بمباران دانشکده فنی گفت: بعد از حادثه 27 دی به اتفاق آقای شکرگزار، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی به سپاه رفتیم و با آقای مهندس گرجی، فرمانده وقت سپاه استان ملاقات و راجع به هدفمند بودن بمباران کارگاه از او سوال کردیم و ایشان گفتند که این موضوع را از رادار نیروی هوایی پیگیری کردیم و اظهار کردند که چون سطح ارتفاع هواپیماها در هنگام بمباران خیلی بالا و خارج از تیررس پدافند ما بوده است، امکان هدف دار بودن بمباران کارگاه بعید بنظر می‌رسد.

وی در خاتمه به اقدامات جهاد دانشگاهی در پشتیبانی از جبهه جنگ تحمیلی، اشاره و خاطرنشان کرد: آموزش نظامی اساتید و کارکنان دانشگاه توسط دفتر پشتیبانی، اعزام دانشجویان پزشکی به منطقه جنگی و انجام کارهای تحقیقاتی جهت بر آوردن نیازهای تخصصی جنگ از جمله اقدامات بود.

بر اساس این گزارش؛ در سال 1365 راه اندازی و مدیریت کارگاه فنی دانشگاه تبریز در ساعات غیر درسی برای تولید مهمات جنگی و خوداتکایی در تولیدات استراتژیک بر عهده‌ی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی بود که در 27 دی ماه همان سال با بمباران رژیم بعثی عراق، 22نفراز دانشجویان دانشگاه تبریزو پرسنل جهاد دانشگاهی به مقام والای شهادت نائل و 7 نفر نیز جانباز شدند.

برای گرامیداشت یاد و خاطره این شهیدان، همایش علمی شهدای 27 دی ماه بمباران کارگاه فنی دانشگاه تبریز و جهاد دانشگاهی، با حضور جمعی از مسئولان، خانواده های شهدا و دانشگاهیان در سالن اجتماعات جهاد دانشگاهی در دانشگاه تبریز برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شهدای دانشجو 27 دی دانشگاه تبريز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۸۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

سازمان جهاد دانشگاهی تهران به‌مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت ۳۵ جایزه ویژه برای مطالعه دانشجویان و عموم در نظر گرفته است.

به گزارش ایسنا، معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، کتاب «داستان رویان»، نوشته محمدعلی زمانیان، را برای مسابقه مجازی هشت‌بهشت و مطالعه دانشجویان و عموم علاقه‌مند کتابخوانی انتخاب کرده است.

کتاب «داستان رویان»، روایتی است از فعالیت‌های مرحوم سعید کاظمی آشتیانی در راه تأسیس، تثبیت و پیشرفت پژوهشگاه رویان و خاطرات منتشرنشده‌ای از روند شکل‌گیری پژوهشگاهی را روایت می‌کند که برای اولین‌بار در ایران، موفق به درمان ناباروری و سلول درمانی و شبیه‌سازی شد.

آزمون این مسابقه روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه به‌صورت آنلاین(برخط) از ساعت ۹ تا ۲۴ و از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران به نشانی BookRc.ir برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان کتابخوانی و دانشجویان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران برای ثبت‌نام و شرکت در مسابقه اقدام کنند.

جوایز این دوره از مسابقه به شرح ذیل است:

۱ جایزه ۱۰۰ میلیون ریالی

۴ جایزه ۵۰ میلیون ریالی و

۳۰ جایزه ۱۰ میلیون ریالی است

عموم علاقه‌مند کتابخوانی و دانشجویان می‌توانند در کانال ایتا مسابقات کتابخوانی هشت‌بهشت به شناسه  FJUTBookRC@ عضو شوند.

معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، این مسابقه را با همکاری و مشارکت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه رویان، معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ، خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می‌کند.

شرکت در این مسابقه برای عموم آزاد است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • روایت ژنرال اسرائیلی از برنامه 3 میلیارد دلاری برای بمباران ایران!
  • روایت ژنرال اسرائیلی از سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری برای بمباران تاسیسات اتمی!
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان