Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر جعفر محسنی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با تاکید بر اهمیت توجه به مراکز درمان ناباروری، اظهار کرد: متأسفانه سن ناباروری در ایران نسبت به میانگین جهانی پایین است که این موضوع از علل مختلفی چون ازدواج دیرهنگام و غیره نشأت می‌گیرد.

وی با بیان این‌که میانگین زوج‌های نابارور در دنیا ۱۵ درصد بوده اما در ایران این میزان تا ۲۲ درصد هم می‌رسد، افزود: ضرورت ایجاب می‌کند که مراکز درمان ناباروری حمایت شود،  متأسفانه علی رغم بالا بودن هزینه‌های درمان ناباروری، حمایت‌های بیمه‌ای از آن مناسب نیست و در این رابطه نیاز است که پوشش بیمه‌ای افزایش یافته و دولت نیز حمایت‌هایی در رابطه با تأمین این هزینه‌ها داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسنی با اشاره به تکنیک‌های درمان ناباروری،  افزود: امروزه افراد خواهان استفاده از روش‌های نوین درمان ناباروری زیاد شده است، البته تعدادی از زوجین با یک دوره درمان به نتیجه نمی‌رسند و ۲ الی سه بار پروسه درمان را طی کرده و در این رابطه نیز متحمل هزینه‌هایی می‌شوند.

وی اظهار کرد: با راه اندازی بخش تشخیص اختلالات ژنتیک، این مرکز از حیث ارائه خدمات و دارا بودن تجهیزات، مجهزترین مرکز در شمالغرب کشور می‌باشد.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی افزود: در کنار مباحث درمان ناباروری، به حوزه پیشگیری از بیماری‌ها نیز ورود کرده‌ایم که پیشگیری از سرطان سینه از جمله آنهاست، چرا که سن بروز این بیماری در ایران پایین بوده و در زمانی است که مادر تأثیر بسیاری در خانواده دارد.

وی با بیان این‌که بخشی از علل عدم موفقیت روش‌های درمان ناباروی از ناهنجاری ژنتیکی جنین‌ها نشأت می‌گرفت، گفت: در سال ۹۷ مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی را مجهز به سیستمی کردیم که ژنتیک جنین را بررسی می‌کند.

محسنی خاطرنشان کرد: مراکز درمان ناباروری به هر میزان که از حیث امکانات و تجهیزات پیشرفته‌تر شوند، شانس موفقیت درمان نیز در این مراکز بالا می‌رود.

وی اظهار کرد: در سال گذشته در حدود ۲۰ هزار زوج از مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی خدمات دریافت کرده‌اند.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی با اشاره به بهره‌گیری از دستگاه NGS در تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین، اظهار کرد: این دستگاه، تنها دستگاه موجود در شمال‌غرب بوده که در انحصار مرکز تشخیص درمان ناباروری جهاددانشگاهی است؛ این دستگاه می‌تواند به مادرانی که سقط مکرر دارند یا انتقال‌های ناموفق زیادی داشته‌اند، کمک موثری کند.

محسنی همچنین با اشاره به راه‌اندازی مرکز فناوری انرژی‌های نو، اظهار کرد: راه‌اندازی مرکز فناوری انرژی‌های نو از جمله دستاوردهای مهم سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی بوده و گام‌های موثری در طراحی و تولید نیروگاه‌های خورشیدی برداشته شده است؛ این مرکز از مراکز مطرح در کل کشور است.

وی افزود: با توجه به این‌که جهاد دانشگاهی استان در حوزه درمان ناباروری دارای امکانات تخصصی بسیار خوبی است و در این حوزه حرفی برای گفتن دارد، قطعا اهداف آینده این سازمان در راستای توسعه پژوهشی و خدمات تخصصی در حوزه درمان ناباروری و بیماری‌های ژنتیکی خواهد بود؛ تولید کارخانه‌ای سلول‌های خورشیدی نیز از دیگر هدف‌های این سازمان در آینده است تا بتوانیم سلول‌های مورد نیاز در نیروگاه‌های خورشیدی را برای پایین‌تر آوردن قیمت تمام شده تامین کنیم.

وی اضافه کرد: آموزش، اساسی ترین پارامتر در راستای توسعه جامعه است و خلایی که در راستای توانمند سازی فارغ التحصیلان وجود داشت، با انجام آموزش های مهارت محور پر شد تا اینکه فرد بتواند یا برای خودش شغلی را شروع کند و یا نیاز های کافرما را تأمین کند.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی علاوه بر رشته‌های زبان و رایانه، در حدود ۲۵۰ رشته مختلف فنی و صنعتی ورود پیدا کرده است، گفت: در حال حاضر در هشت مرکز آموزش در تبریز و شهرستان‌ها خدمات آموزشی ارائه می دهیم، در بخش آموزش های ضمن خدمت نیز چون کارکنان به مرور نیازمند آموزش هستند تا بروز شوند، در سازمان های مختلف ورود کرده ایم.  

وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل شرایط کرونایی، جهت حفظ سلامتی، آموزش‌ها به صورت مجازی انجام می گیرد و به این خاطر سامانه امجد را با قابلیت حضور ۱۰۰ کاربر راه اندازی کردیم که البته برای بالابردن کیفیت کلاس ها در حدود ۲۰ نفر همزمان در کلاس مجازی حضور پیدا می کنند.

محسنی در خصوص فعالیت‌های معاونت فرهنگی این سازمان نیز گفت: عمده فعالیت های معاونت فرهنگی شامل خبرگزاری ایسنا و ایکنا و مرکز افکار سنجی دانشجویان(ایسپا) است که یکی از معتبرترین منابع افکارسنجی است و وظیفه این مرکز ارزیابی مسائل و مشکلات جامعه مانند میزان تاثیر کرونا در مشاغل و کارخانه ها و یا سایر مسایلی که نیاز مند بررسی و تحلیل است.

وی اظهار کرد: قطعا اهداف آینده این سازمان در راستای توسعه پژوهشی و خدمات تخصصی در حوزه درمان ناباروری و بیماری‌های ژنتیکی خواهد بود؛ تولید کارخانه‌ای سلول‌های خورشیدی نیز از دیگر هدف‌های این سازمان در آینده است تا بتوانیم سلول‌های مورد نیاز در نیروگاه‌های خورشیدی را برای پایین‌تر آوردن قیمت تمام شده تامین کنیم.

برچسب‌ها سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی ناباروری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی ناباروری سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی درمان ناباروری راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۶۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ محققان می‌گویند انسولین جدید را می‌توان با خوردن یک قرص یا حتی در یک تکه شکلات جاسازی کرد.

نانو حامل جدید که روی موش‌ها و مدل‌های حیوانی بابون آزمایش شده است، می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا از عوارض جانبی مرتبط با تزریق انسولین مانند هیپوگلیسمی (یک رویداد قند خون پایین، زمانی که انسولین بیش از حد تزریق شده است) اجتناب کنند.

این مطالعات حیوانی نشان داده است که بزرگ‌ترین قدرت این ماده در مقیاس نانو این است که می‌تواند به سطح قند خون بدن واکنش نشان دهد. این پوشش زمانی که غلظت قند خون بالا باشد انسولین را حل و آزاد می‌کند و مهم‌تر از همه در محیط‌های با قند خون پایین انسولین آزاد نمی کند.

انسولین خوراکی جدید از نوعی ماده در مقیاس نانو استفاده می‌کند که یک 10 هزارم عرض موی انسان است. این ماده مانند پوشش مقاوم به اسید روی قرص‌ها عمل می‌کند که از تخریب آن توسط اسید معده محافظت می‌کند. اما این پوشش جدید در عوض مولکول‌های انسولین را احاطه می‌کند و به یک «نانو حامل» تبدیل می‌شود؛ مانند یک پیک برای انتقال مولکول‌های انسولین در بدن به مکان‌هایی که برای عمل نیاز دارد. این یافته‌ها در مجله «نانوتکنولوژی نیچر» منتشر شده است.

تخمین زده می‌شود که 422 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند و تقریباً 75 میلیون نفر از این افراد روزانه به خود انسولین تزریق می‌کنند. سالانه حدود 1/5 میلیون مرگ به طور مستقیم به دیابت نسبت داده می‌شود. در سال 2021، تخمین زده شد که بیش از 1/3 میلیون استرالیایی با دیابت زندگی می‌کردند.

بیشتر بخوانید: نانوماده‌ای که گرد و غبار را از هوا جذب و اکسید می‌کنند

محققان می‌گویند که توسعه یک انسولین خوراکی ایمن و مؤثر از زمان کشف انسولین در بیش از یک قرن پیش، یک چالش بوده است. یک چالش بزرگ که با تولید انسولین خوراکی مواجه بود، درصد پایین انسولینی است که هنگام تزریق خوراکی یا با تزریق انسولین به جریان خون می‌رسد. برای رسیدگی به این موضوع، ما یک نانو حامل تولید کردیم که جذب نانو انسولین ما در روده را هنگام آزمایش در بافت روده انسان به شدت افزایش می‌دهد.

آزمایش‌های پیش بالینی در مدل‌های حیوانی نشان داد که پس از مصرف، نانو انسولین قادر به کنترل سطح گلوکز خون بدون هیپوگلیسمی یا افزایش وزن است. همچنین هیچ سمیتی وجود نداشت.

محققان می‌گویند: انسولین خوراکی ما این مزیت را دارد که تا حد زیادی خطر اپیزودهای هیپوگلیسمی را کاهش می‌دهد. برای اولین بار ما یک انسولین خوراکی ساخته‌ایم که بر این مانع بزرگ غلبه می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229612 برچسب‌ها فناوری نانو دیابت نوع ۲

دیگر خبرها

  • ایران جزو کشور‌های شناخته شده دنیا در درمان ناباروری
  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان