Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی از آغاز پذیرش دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز از 11 شهریور ماه خبر داد.

دکتر جعفر محسنی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر ۲۲ رشته در این مرکز در حال برگزاری است که ۱۳ دوره در مقطع کاردانی ناپیوسته و ۹ دوره در مقطع کارشناسی ناپیوسته اجرا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد:همزمان با چهلمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی و در بیست و دومین سال فعالیت مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی تبریز و در راستای توسعه آموزش‌های مهارتی استان و بر اساس نیاز بازار کار، دوره‌های جدیدی در گروه‌های آموزشی مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر به ماموریت این مرکز اضافه شدند.

محسنی ادامه داد: کارشناسی حرفه‌ای مدیریت کسب و کارهای اینترنتی، کاردانی و کارشناسی روابط عمومی-امور رسانه، کاردانی و کارشناسی مدیریت گردشگری، کاردانی حرفه‌ای بازاریابی و کاردانی امور فرهنگی از دوره‌های جدیدی هستند که از مهر ماه ۹۹ در مرکز علمی کاربردی تبریز برگزار خواهد شد.

وی با بیان این‌که نزدیک به 70 درصد از فارغ التحصیلان این مرکز در رشته تحصیلی خود مشغول به کار هستند، افزود: اکثر فارغ التحصیلان این مرکز در مقاطع بالاتر تحصیلی آموزش عالی ادامه تحصیل داده و تعدادی از فارغ التحصیلان گذشته این مرکز با مدرک دکتری یا کارشناسی ارشد و با اخذ کد مدرسی هم اکنون در این مرکز تدریس می‌کنند.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان با بیان این‌که مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبریز تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی و با کسب مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت آموزشی خود را با پذیرش دانشجو از سال 1377 در دوره‌های کاردانی آغاز کرده است، اظهار کرد: این مرکز اکنون در دو گروه آموزشی صنعت و فرهنگ و هنر با 22 کد رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته به ماموریت آموزشی خود در تربیت دانشجوی مهارتی و شغل محور ادامه می‌دهد.

وی افزود: هم اکنون حدود 900 دانشجو در مرکز درحال تحصیل هستند و نزدیک به 5000 دانش آموخته از این مرکز فارغ التحصیل و وارد بازار کار شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: مرکز نوآوری و شکوفایی مرکز در کنار دفتر کارآفرینی و اشتغال مرکز با هدایت و پشتیبانی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان فرصت‌های لازم برای ایجاد کسب و کارهای کوچک برای دانشجویان را فراهم می‌کند، با انتخاب این مرکز برای ادامه تحصیل در گروه‌های آموزشی مختلف، می‌توان فرصت‌های شغلی بهتری را فراهم کرد.

محسنی با اشاره به وجود مدرسان خبره و با مهارت در مرکز، گفت: در کنار آن‌ها تیم آموزشی قوی برای آموزش‌های مهارتی و فنی و تربیت فارغ التحصیل کارآفرین و مهارت محور فراهم شده است .

وی با بیان این‌که امکانات کارگاهی و تجهیزات آزمایشگاهی دوره‌های در حال اجرا برای آموزش عملی و مهارتی دانشجویان فراهم شده است، گفت: سایت‌های کامپیوتری، لابراتوار زبان، کارگاه معماری، آتلیه عکاسی،کارگاه دوخت و برش لباس،کتابخانه مجهز به کتاب‌های تخصصی، دفتر مشاوره روانشناختی و دفاتر کار برای فعالیت انجمن های علمی و دانشجویی در این مرکز برای دانشجویان فراهم شده است‌.

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ویژگی‌های علمی- آموزشی مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی تبریز، گفت: تعرفه‌های پایین شهریه تحصیلی و ارائه تخفیف‌های ویژه به دانشجویان فعال و ممتاز و تخصیص وام شهریه صندوق رفاه برای دانشجویان نیازمند و تقسیط شهریه، اولویت فارغ التحصیلان ممتاز مرکز برای جذب در بخش‌های مختلف سازمان جهاددانشگاهی استان، وجود انجمن‌های علمی فعال ( انجمن علمی کامپیوتر , انجمن علمی زبان های خارجی , انجمن علمی عکاسی و هنر) و تشکل های دانشجویی از جمله ویژگی‌های علمی و آموزشی این مرکز است.

محسنی ادامه داد: از افتخارات این مرکز در سال‌های اخیر می‌توان به برگزاری اولین مسابقات رباتیک کشوری در سال 88 در سطح دانش آموزی و دانشجویی , انتخاب سه دانشجوی نمونه کشوری از گروه صنعت مرکز، انتخاب سه کارآفرین برتر از بین فارغ التحصیلان این مرکز در سطح استان در سه سال گذشته متوالی، انتخاب دفتر کارآفرینی این مرکز به عنوان دفتر کارآفرین برتر در بین مراکز علمی کاربردی استان در دو سال متوالی، انتخاب مرکز جهاددانشگاهی تبریز به‌عنوان مرکز برتر آموزشی، پژوهشی و فرهنگی-دانشجویی در سال 96، قهرمانی دانشجویان مرکز در میادین ورزشی در سال 98 در کشتی و شنا و دو میدانی اشاره کرد.

وی بیان کرد: ویژگی منحصر به فرد مرکز جهاددانشگاهی تبریز به جهت وابستگی به سازمان جهاددانشگاهی استان و وجود مراکز علمی و پژوهشی و فرهنگی از جمله مراکز کوتاه مدت معاونت آموزشی جهاددانشگاهی , پژوهشکده برنامه ریزی و توسعه، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و خبرگزاری ایسنا و مرکز افکار سنجی ایسپا بوده که فرصت های لازم برای فعالیت دانشجویان در زمینه های مختلف علمی , هنری و فرهنگی را فراهم کرده است و باعث رشد و شکوفایی و کسب تجربه بیشتر برای آن‌ها می‌شود.

محسنی یادآور شد: دانشجویان علاوه بر گذراندن کاربینی و کارورزی در مراکز مختلف جهاددانشگاهی به بنگاه‌های اقتصادی و شرکت‌ها و سازمان‌های طرف قرارداد جهاددانشگاهی نیز معرفی می‌شوند.

وی با بیان این‌که با توجه به شیوع بیماری کرونا کلاس‌های آموزشی مرکز در سال تحصیلی امسال به‌ صورت مجازی و از طریق سامانه آموزشی الکترونیکی بود، گفت: دروس کارگاهی و عملی دانشجویان این مرکز در گروهای کوچک با رعایت پروتکل‌ها بر گزار شد، با توجه به وجود زیر ساخت آموزشی الکترونیکی در جهاددانشگاهی و ارائه سامانه آموزشی LMS برای آموزش‌های الکترونیکی در سطح کشور، این مرکز در سالتحصیلی 1400-1399  آموزش‌های نظری خود را از طریق سامانه‌ی مجازی LMS ادامه خواهد داد و با تولید محتوا و فیلم‌های آموزشی در راستای کسب مهارت بیشتر دانشجویان تلاش خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان در پایان خاطرنشان کرد: علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مرکز می توانند به آدرس پرتال مرکز  https://tabriz.iastjd.ac.ir مراجعه کنند و یا  با شماره های 43-36590240 تماس بگیرند.

 آدرس مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی تبریز بالاتر از آبرسان – نرسیده به چهارراه عباسی – خیابان دو کمال – م  جتمع آموزشی و پژوهشی جهاددانشگاهی است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی جهاد دانشگاهی دانشگاه علمی کاربردی دانشجويي مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی تبریز سازمان جهاددانشگاهی استان جهاددانشگاهی تبریز کاردانی و کارشناسی فارغ التحصیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۸۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط کم اساتید کشاورزی با بخش واقعی/ جهاد کشاورزی کمکی به مهارت آموزی دانشجویان نمی‌کند

حشمت الله سعدی استاد دانشگاه بوعلی سینا همدان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره متناسب نبودن سرفصل‌های دروس رشته‌های کشاورزی با نیازهای جامعه اظهار کرد: متناسب نبودن سرفصل‌ها فقط مختص به دروس کشاورزی نیست. بخش اعظم رشته‌های دانشگاهی در ایران با این معضل روبرو هستند. اگرچه این مشکل در بخش کشاورزی بیشتر خودنمایی می‌کند. عناوین، محتوای دروس و رشته‌ها و گرایش‌های کشاورزی نیاز به بازنگری و تغییر جدی دارند. البته در برخی رشته ها اقداماتی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: هزینه‌های هنگفت کشاورزی هوشمند/ بزرگترین مانع هوشمندسازی کشاورزی چیست؟

وی افزود: یکی از دلایل ناهماهنگی رشته‌های کشاورزی با شرایط اقلیم ایران این است که سرفصل عناوین رشته‌ها در سراسر کشور از یک برنامه تبعیت می‌کند، در حالی که هر منطقه اقلیم‌ متفاوتی دارد و محصولات باغی و زراعی مختص به خود دارد. راهکار این است که آموزش عالی کشاورزی متناسب با هر منطقه رشته‌های خاصی را معرفی کند. آموزش عالی کشاورزی برای تاثیرگذاری در فرایند توسعه کشاورزی باید رشته‌های کشاورزی، عناوین دروس و محتوای آنها را بازنگری کند. این موضوع به تنهایی از عهده کارشناسان وزارتخانه بر نمی‌آید و نیازمند همکاری با انجمن‌های علمی، نهادهای صنفی-دانشگاهی و اعضای هیئت علمی است.

سعدی درباره راهکارهای مهارت‌افزایی دانشجویان در رشته کشاورزی خاطرنشان کرد: برخلاف بسیاری از رشته‌های دانشگاهی که دانشجو با حضور منظم در کلاس، حضور در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و مطالعات جانبی می‌تواند به مهارت دست پیدا کند، در رشته‌های کشاورزی مهارت صرفاً از طریق فعالیت در مزرعه و واحدهای عملیاتی به دست می‌آید. البته برخی از دانشجویان کشاورزی که به مقاطع بالاتر می‌روند، ممکن است در حوزه پژوهش یا تحقیق و تدریس موفق شوند؛ اما اکثر دانشجویانی که از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کشاورزی فارغ التحصیل می‌شوند به دلیل عدم فعالیت در محیط واقعی کشاورزی، فاقد مهارت هستند.

حضور دانشجویان در سازمان های جهاد کشاورزی کمکی به افزایش مهارت‌های آنان نمی‌کند. این سازمان عمدتا درگیر فعالیت های اداری و روزمره هستند

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان گفت: اولین قدم برای مهارت‌افزایی اهمیت دادن به دروس عملی و حرکت به سمت محیط واقعی کشاورزی است. لازمه این اقدام تدوین برنامه جامع برای دروس کارورزی در مزرعه کشاورزان با نظارت استادان است که در ایران وجود ندارد. به عبارتی باید دانشجو یک سال تحصیلی را در مزارع کشاورزان با نظارت و هدایت اساتید سپری کند. در تدوین این برنامه جامع ادارات کشاورزی صرفاً می توانند فرایند را تسهیل کنند. اینکه گروهی معتقدند دانشجویان باید یک یا دو ترم را به سازمان کشاورزی بروند، تکرار اشتباهی است که قبلا نیز انجام شده است. وزارت جهادکشاورزی درگیر امور اداری است و نیرو و امکانات مناسب برای اجرای این سیاست را ندارد، این وزارتخانه نمی‌تواند چیزی بیشتر از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کشاورزی به دانشجویان ارائه دهد، با این وجود همکاری آن برای تدوین دوره‌های کارورزی در مزارع کشاورزی ضروری است.

محورهای پژوهش با نیاز کشاورزان فاصله زیادی دارد

وی تصریح کرد: در حال حاضر پژوهش‌های بخش کشاورزی عمدتاً در راستای موضوعات بین‌المللی و با هدف تدوین مقالات علمی است و لذا ارتباط چندانی با نیازها و مسائل واقعی بخش کشاورزی ندارد. شاهد این مدعا آن است که با وجود هزاران پژوهش در حوزه کشاورزی اتفاق جدی در دهه های اخیر در بخش کشاورزی رخ نداده است. زمانی پژوهش‌ها کاربردی می‌شود که دانشگاه با حوزه اجرایی بخش کشاورزی و محیط‌های واقعی کشاورزی ارتباط داشته باشد. در حال حاضر این ارتباط در حداقل ممکن قرار دارد. محورهای پژوهشی در دانشکده‌های کشاورزی با نیازهای دهقان و کشاورز روستایی فاصله بسیار دارد. اساتید دانشگاهی ارتباط کمی با بخش واقعی کشاورزی دارند. اگر این ارتباط به صورت نظام‌مند و منظم برقرار شود می‌توان انتظار داشت مطالعات کشاورزی برای این بخش مفید باشد.

سعدی درباره کاهش دانشجویان رشته کشاورزی تاکید کرد: همه رشته‌های دانشگاهی به نوعی با کاهش ورودی مواجه هستند. شاید فقط تعداد محدودی از رشته‌ها آن هم در دانشگاه‌های مادر و به ویژه در تهران با این مشکل مواجه نیستند. به این ترتیب باید برای کل نظام آموزش عالی به دنبال راهکار گشت. درصدی از این مشکل مربوط به آموزش عالی است؛ اما بخش عمده آن تحت تاثیر سیاست‌های کلی نظام در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است. اساسا میل به تحصیل در دانشگاه‌ها کم شده است و دانشگاه دیگر مثل قبل جذابیت ندارد. البته به نظر می‌رسد بخش کشاورزی با مشکلات بیشتری در این رابطه دست و پنجه نرم می‌کند.

این استاد رشته کشاورزی خاطرنشان کرد: به نظر من در قدم اول باید دانشگاه‌های بی‌کیفیت را تعطیل کرد. شاید در اوایل انقلاب برای تامین نیروی انسانی توسعه دانشگاه‌ها با عناوین مختلف در اقصی نقاط کشور ضرورت داشت؛ اما الان این ضرورت منتفی است. حجم عظیم دانش آموختگان بی‌کیفیت اعتبار و جذابیت دانشگاه‌ها را برای نسل جوان کاهش داده است. به ویژه این که بیکاری در بین دانش‌آموختگان دانشگاهی به مراتب بیشتر از گروه‌های دیگر است.

سعدی یادآور شد: با این وجود به نظر می‌رسد، جذابیت رشته‌های کشاورزی در مقایسه با رشته‌های فنی و برخی از رشته‌های علوم انسانی برای جوانان کمتر است. برای ایجاد جذابیت در رشته‌های کشاورزی باید نخست عناوین و رشته‌های جدیدی را برای کشاورزی تعریف کرد. رشته‌هایی که جذابیت دارند و کاربردی هستند به عنوان نمونه رشته پرورش زنبور عسل، رشته پرورش اسب و رشته کاشت و صادرات گیاهان دارویی، فراوری گیاهان دارویی، رشته پرورش گل های زینتی، تولید بذر و نهال و پرورش حشرات شکارگر. دوم باید تسهیلات لازم برای راه‌اندازی کسب و کار را در اختیار دانش آموختگان قرار گیرد. چرا که راه‌اندازی شغل در کشاورزی بر خلاف رشته های دیگر نیاز به سرمایه زیادی دارد.

وی افزود: سومین راهکار این است که ارتباط دانشکده‌های کشاورزی با جامعه کشاورزی و روستایی میسر شود تا روستاییان به کارکرد دانش‌آموختگان بیشتر آشنا شوند. در حال حاضر کشاورزان نمی‌دانند دانش آموختگان کشاورزی می‌توانند اثرات مثبتی در افزایش تولید، کاهش هزینه‌ها و بهبود عملکرد داشته باشد. چهارمین راهکار توجه بیشتر به مشاغل و حرفه‌های جانبی کشاورزی است. به عنوان نمونه مانند فرآوری انگور و فرآوری گیاه دارویی است. در نهایت می‌توان با معرفی رشته‌های کشاورزی به جامعه کشاورزان و روستائیان، تعداد بیشتری از فرزندان این قشر را جذب کرد. جوانان شناخت کافی از رشته های کشاورزی ندارند، گاهی هم کشاورزی را امری ابتدایی می دانند که نیاز به دانش ندارد.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1229816 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • شمار زیادی از دانشگاه‎های مرکزی محدودیت پذیرش دانشجو دارند
  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • ارتباط کم اساتید کشاورزی با بخش واقعی/ جهاد کشاورزی کمکی به مهارت آموزی دانشجویان نمی‌کند
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند
  • آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد